Skip to Content
Etsi

Autenttiset hiukset & kauneus

Vinkkejä ympäri maailmaa

YHTEISÖ

Autenttinen kauneusliike kannustaa naisia ilmaisemaan omaa aitoa kauneuttaan ja uskaltamaan olla itsensä. Kauneus ei ole universaali arvo, vaan se on kulttuurin vaikutuksen alainen. Lisäksi alkuperäiset luonnolliset hiustekstuurit ja muut fyysiset piirteet vaikuttavat siihen, mitkä ulkonäöt ovat suosittuja ja voidaan saavuttaa vaivattomasti.

Luonnollisten hiusten ja kauneuden ilmaisu Intiassa, Etelä-Koreassa ja Japanissa

Useimmissa Aasian kulttuureissa pitkät hiukset ja vaalea iho muodostavat perustan perinteisille kauneusstandardeille. Vaikka maiden ja kulttuurien välillä on paljon eroja, virheettömiä kasvonpiirteitä kehystävät runsaat, terveet ja kiiltävät tummat hiukset koetaan kauniina. Erityisen tärkeää on hiusten pituus ja paksuus tietyissä maissa, kuten Intiassa, jossa pitkät hiukset symboloivat naisellisuutta.

Etelä-Korean K-beauty vaikuttaa maailmanlaajuisiin trendeihin, mutta pysyy pääasiassa perinteisenä hiusten suhteen. Aivan kuten kuuluisassa kymmenen askeleen kauneusrutiinissa, todellinen kauneuden salaisuus piilee puhtaissa ja terveissä hiuksissa, joten oikeiden tuotteiden käyttö on olennaista.

Japanissa mahdottoman pitkät hiukset ja uskomattoman vaalea iho olivat kadehdittavia Heian-kaudella, mikä vaikuttaa edelleen tänäänkin. Nykyinen hiustrendi on kuitenkin lyhyempi - ja paljon värikkäämpi. Tylpät polkat suorilla otsahiuksilla näkyvät kaikissa sateenkaaren sävyissä. Kerrostetut ja epäsymmetriset, terävät ja kokeelliset tyylit ovat suosittuja, erityisesti katutyylin pääkaupungissa Tokiossa.

Yksi asia, johon useimmat aasialaiset naiset kiinnittävät huomiota, on UV-suojaus. Aurinkosuojatuotteiden käyttö ei pelkästään suojaa ihoa ruskettumiselta ja vaurioilta - varjoon jääminen, hatun käyttäminen tai jopa auringonvarjon kantaminen on yhtä hyödyllistä hiuksille. 

Autenttinen hiusten ja kauneuden ilmaisu Australiassa

Australialaisia kasvatetaan myös olemaan fiksuja auringon suhteen, mutta sen sijaan että he  tavoittelisivat kalpeaa ihon sävyä, heidän kauneusihanteensa on turvallinen, hehkuva rusketus, joka saavutetaan ulkona vietetyn aktiivisen elämäntyylin ja erinomaisen auringonsuojan avulla. On turha sanoa, että australialaiset naiset ovat myös asiantuntijoita auringonjälkeisessä hoidossa. Australialaisten naisten on helppo olla aitoja rantakaunottaria, kun 85% väestöstä asuu alle 50 km päässä rannikosta. Heidän tarvitsee vain pulahtaa valtameressä saavuttaakseen lainehtivat merisuolahiukset ja luonnolliset auringonpaahtamat raidat. Pitääkseen hiukset terveen näköisinä, ravitsevat hiustenhoitosarjat, kuten vaurioituneille hiuksille suunniteltu Replenish, tarjoavat ihanteellisen hoidon rantaelämän jälkeen.

Luonnollisten hiusten ja kauneuden ilmaisu Skandinaviassa

Auringon tai lämmön puute ei ole ongelma suurimman osan vuodesta Pohjois-Euroopassa, mutta pitkät, ankaran kylmät talvet, niihin liittyvä ulkona oleskelu ja sisällä oleva kuiva, lämmin ilma voivat aiheuttaa vahinkoa hiuksille ja iholle. Kuitenkin skandinaviassa on yksi kauneusrituaali ylitse muiden:  sauna. Se on erinomainen rituaali, jolla saadaan säteile iho ja tehokasta hoitoa hiuksille.

Kesällä pitkät hiukset voidaan letittää kauniille leteille, jotka ovat erittäin suosittuja, varsinkin juhannuksena. Juhannuksena, kun aurinko (lähes) ei laske, ruotsalaiset naiset - ja joskus miehetkin - kantavat villikukkia löyhästi letitettyjen hiustensa seassa. TÄmä tyyli sattuu olemaan juuri nyt trendikäs, mutta se on myös ajaton tyyli mikä sopii täydellisesti kesän juhliin.

Luonnollinen hiusten ja kauneuden ilmaisu Ranskassa

Useat kirjat kertovat siitä, miten tehdä asioita kuten ranskalaiset ja meitä kiinnostaa tyylikkäiden ranskattarien salaisuudet.Yleisesti ottaen se kiteytyy mottoon "vähemmän on enemmän" ja "yritä näyttää siltä, ettet yritä". Tämä perussääntö pätee myös ihonhoitoon ja hiusten muotoiluun. Meikittömät kasvot ja lainehtivat hiukset ovat tyylikkäiden pariisilaisten, kuten Françoise Hardyn ja Jane Birkinin, luottotyylejä aina Vanessa Paradisista ja Marion Cotillardista. Tämän tyylin luomiseksi tarvitset virheettömän ihon ja terveet, hyvin leikatut hiukset. Valitse kerrostettu leikkaus, joka mahdollistaa luonnollisen liikkeen ja näyttää tyylikkäältä, vaikka se olisi täysin rento & laittamaton. Jotta hiukset näyttäisivät mahdollisimman laittamattomilta, kokeile Flawless Primer -suihkettamme. Suihkuta se hiuksiisi ennen kuivaamista, sitten vedä yksinkertaisesti sormesi läpi ja olet valmis. Jos haluat vieläkin vaivattomamman rentoutuneen ilmeen, lisää hiuksiisi muotoiluvoidetta, letitä hiukset ja anna sen kuivua luonnollisesti yön yli.

Luonnollisten hiusten ja kauneuden ilmaisu Meksikossa ja Brasiliassa

Yksi tehokkaimmista salaisuuksista, jonka voisimme omaksua eteläamerikkalaisilta sisariltamme, ovat kauneusunet eli siesta. Tämä käytäntö alkoi Espanjasta, mutta kulkeutui valtameren yli. Ei ole parempaa tapaa lisätä energiatasoja ja antaa itsellesi virkeä kasvojen kohotus kuin ottaa lyhyt iltapäivän torkku, kuten tehdään Costa Ricassa, Ecuadorissa ja Meksikossa.

Meksikossa vallitsevat kauneusihanteet ovat vaikuttaneet Pohjois-Amerikassa vuosikymmenten ajan, kun Latina-, Chola- ja Chicana-alakulttuurit ovat liikkuneet saumattomasti rajojen yli. Nämä vaikutteet jatkuvat tänä päivänä, mutta niitä myös uudelleen määritellään kiitos Xicana-liikkeen, joka kyseenalaistaa latinalaisamerikkalaisen kauneuden arkkityypit. Se sisältää perinteisten ideoiden analysoimisen siitä, mikä tekee naisesta kauniin, ja kuinka kapeat kauneusihanteet voivat olla rajoittavia. Monet Xicana-naiset pyrkivät kuitenkin olemaan aitoja omaksumalla perinteensä, mukaan lukien alkuperäiset elementit, ja ylpeästi kantamalla tyylejä, jotka korostavat heidän tuuheita, paksuja hiuksiaan. Heidän ulkonäkönsä kunnioittavat usein feministi-ikoni Frida Kahloa, joka puolestaan ​​inspiroitui Tehuantepecin matriarkaalisesta yhteiskunnasta hiusten, kauneuden ja muodin osalta.

Eteläisen pallonpuoliskon amerikkalaiset naiset yleisesti arvostavat pitkiä, laineilevia ja tuuheita hiuksia, usein raidoitettuina luonnollisen näköisillä raidoilla. Esimerkiksi jos haluat tietää, mitkä tyylit ovat suosiossa Ipanema Beachilla, ei tarvitse katsoa kauemmaksi kuin huippumalli Gisele Bündchen ja brasilialaisten Victoria's Secret -enkeleiden hiuksia. Kuitenkin Brasiliassa voi olla kosteaa, joten siloittavat hiushoidot ovat yhtä tärkeitä kuin ravitsevat shampoot ja hoitoaineet. Velaterapia eli kynttiläleikkaus on tekniikka, joka on saanut maailmanlaajuista suosiota brasilialaisten mallien ja heidän kadehdittavien hiustensa ansiosta. Se sisältää haaroittuneiden latvojen polttamisen kynttilällä eli hiukset on mahdollista leikata menettämättä pituutta. Jos tämä tuntuu hieman pelottavalta, voit keskittyä hemmottelevaan hoitorutiiniin sen sijaan.

Luonnollisten hiusten ja kauneuden ilmaisu Tanzania ja Nigeria

Afrikan mantereella on monia etnisiä ryhmiä, kulttuureja ja kauneusstandardeja. Monissa Afrikan kuumimmista osista naiset ovat perinteisesti pitäneet hiuksensa lyhyinä sekä käytännön että esteettisten syiden vuoksi. Muinaisessa Egyptissä hiustenpoisto oli osa kauneusrutiinia niin miehille kuin naisillekin, ja monet käyttivät peruukkeja luonnollisen hiuksensa sijaan.

Maasaille, jotka asuvat Serengetin aavikolla, lyhyet hiukset ovat tyypillisesti naisten tyyli. Kun  miessoturit kantavat lettejä osoittaakseen asemansa, naiset pitävät lyhyitä hiuksia, jotka on koristeltu värikkäillä helmikoristeilla ja koruilla. Tämä voimakas ilme sai äskettäin modernin päivityksen Black Panther -elokuvan ansiosta, jossa paljaspäiset naiset soturit kuvitteellisesta Wakandan kuningaskunnasta pelastivat päivän, muistuttaen hieman Maasai-naisia.

Toisissa kulttuureissa punonta-, ja solmimistekniikat ovat siirtyneet perinteisistä moderneihin ja levinneet ympäri maailmaa. Nigeriassa letittäjät ovat erityisen kekseliäitä, luovia ja ottavat vaikutteita eri heimojen ja etnisten ryhmien tyyleistä, kuten Yoruban simpukalla koristelluista punoksista, Igbon tuulettimella koristelluista hiusharjoista ja 1960-luvulla suosituista korkeista Akaba-tyyleistä. Yksi letitettyjen tyylien etu on se, että vaikka niiden luominen vaatii vaivaa, kun kampaus on tehty, se kestää pitkään vaatien vähän muotoilua, mutta paljon hoitoa.

Olipa naisen hiustyyli sitten vaativa tai huoletonta, olipa se perinteinen tai moderni, kauneuden tekee se, että nainen tuntee olonsa mukavaksi omassa ihossaan ja rakastaa tyyliään. Aitous on kaunista - ympäri maailmaa!

#AUTHENTIC­BEAUTY­MOVEMENT
LUE LISÄÄ